Newest posts

 
 
 
 

Jeg sagde NEJ!

05-10-2017

Lær at få et nej!
Hvis du ikke får et nej, får du aldrig succes! Og hvorfor så ikke, det handler jo om at få et ja? Du får ikke succes af den simple grund, at hvis du ikke får nogle nej´er, så betyder det, at du ikke laver noget eller i det mindste ikke nok!

Få et nej

Har du tænkt over, at det ikke er alle, der er interesseret i lige præcis dit produkt eller din service?
Det er selvfølgelig ikke alle, der er interesseret, hvis du er heldig er det 1 ud af 10-20 mennesker. Og så kommer det også helt an på, hvordan du kommunikerer med dem, dit kropssprog og din begejstring og om I i det hele taget er på bølgelængde og har samme kemi.

Du skal lære at acceptere et nej.
Mange er meget angsprovokerede for at få et nej, men det handler udelukkende om ens egne følelser og selvværd. Vi tror ikke, at vi er gode nok til at formidle budskabet eller vi er bange for at folk ikke kan lide os eller det produkt, som vi selv elsker så højt. Vi ved oftest også, at den vi henvender os til også vil have stor glæde af produkterne eller servicen. Så nej´erne ender hos os selv og vi får tanker som: ”Jeg er ikke god nok til det, folk synes jeg er mærkelig, fordi jeg er i denne business, de synes, at det er for dyrt, jeg kan ikke forklare det godt nok” osv. Når man så har gjort nogle forsøg på at formidle sit produkt/service og får nej p nej og dermed disse tanker, så bliver forsøgene færre og færre for til sidst at man holder helt op.

Siger du altdi selv ja?
For det første så forestil dig at du er ude at flyve og stewardessen kommer med drinksvognen og tilbyder dig kaffe eller drinks. Siger du altid ja? Det tror jeg bestemt ikke, der er i hvertfald mange, der siger nej. (Jeg har selv været stewardesse, så har selv prøvet det :)) Og det har jo ikke noget at gøre med om du kan lide stewardessen eller ej. Ej heller om du ikke kan li´ kaffe eller té. Det handler udelukkende om, at du lige på dette tidspunkt ikke har lyst til kaffe elller té. Altså stewardessen tager det ikke personligt ved at få et nej, og sådan skal du også tænke, når du vil formidle dit budskab.

Få et nej
Tænk på at du har noget unikt, som du virkelig gerne vil vise dine venner eller dit netværk. Du ved, at de vil kunne få glæde af det, så hvorfor holde sin mund, fordi du er bange for et nej?
Hellere sige det én gang for meget end én gang for lidt. Kan du forestille dig, at du ved du har et produkt, der vil kunne hjælpe dine venner eller bekendte ud af deres smerte uanset om den er fysisk eller økonomisk, men du fortæller dem ikke om, hvad du har, fordi du er bange for at de siger nej, eller du fortæller dig selv, at de ikke har råd til dit produkt.
For det første risikierer du at din ven pludselig køber det samme produkt, som du har, gennem en anden person, som de har mødt.
For det andet finder din ven måske ud af, at du har haft dette produkt i 1-2 år og vedkommende bliver skuffet over at du ikke har fortalt dem det, forrdi de gerne ville have prøvet det før.

Så kom ud af busken og træn at få nej´er.

Få et nej

1. Det er altid godt at træne at få nej´er og det kan du bedst gøre ved at henvende dig til folk, der ikke betyder så meget for dig; Bekendte, det ydre netværk, kolleger fra andre afdelinger, mennesker du lige har mødt osv.

2. Du kan også træne det sammen med en god ven, din upline eller dit team. Lav nogle rollespil og øv en samtale.

3. Nogen gør det til en sport, og siger til sig selv, at de skal have 9 nej´er før de får et ja. Det føles lettere, når man er forberedt på et nej. Du skal selvfølgelig altid håbe på et ja, men når du er forberedt på et nej, er du selv mere afslappet. Du skal selvfølgelig samtidigt udstråle, at du selv elsker det produkt/service og fortælle din historie.

4. Du kan også træne at få nej´er ved at finde nogle gamle klude eller ting frem og henvende dig til marskandisere for at høre om de vil købe det.

 
Få et nej
 
Har du spørgsmål, har brug for lidt coaching elller vi høre mere om, hvad jeg laver, så er du velkommen til at skrive eller ringe til mig :)

Kærligst
Susanne

Comments

No comments

Write a comment

Bedste netværkshilsner
 
 
Susanne Preisler
 
 
 
 
www.susannepreisler.dk