Nye indlæg

 
 
 
 

Hvad definerer en god leder?

06-05-2016

Hvad er de vigtigste kvaliteter og træk hos en leder? Hvad gør dig til en leder?

leder

 Her er 5 vigtige punkter, som definerer en god leder.

1. Passion
En leder har passion. Du skal være passioneret og elske det, som du gør. Hvis du ikke er passioneret omkring det, du laver, vil du aldrig blive en god leder. Folk vil gerne følge folk, der brænder for det, de laver, som har visioner og virkelig ønsker at ændre noget til det bedre.

2. Kommunikation.
Det er vigtigt at være i stand til at kommunikere med mennesker. En god kommunikator er ikke kun om at få sin mening igennem. Det handler især om, at være god til at lytte til folk. Og at være god til at kommunikere til dine folk på en måde, der er meget klar og forståelig. Kommunikationen til dit team skal flyde let.

3. Dedikation.
En leder er virkelig engageret og dedikeret. En leder skal forpligte sig til opgaven, og dedikere sig til sig selv, sin familie, til sit team 100%.
Du vil ikke komme nogen steder, hvis du bare dyppe din tå i vandet, og forsøger at komme helt i vandet lidt efter lidt. Du skal gøre det helthjertet og med det samme og kaste dig ud i vandet. At "prøve lidt først" virker ikke og vil ikke få dig særligt langt.
Så vil du virkelig have at det til at ske? Er du virkelig engageret i dit team ? Ledere og succesrige mennesker er dedikerede, selv når tingene går imod dem.
Og mest af alt, dedikerer de sig til personlig udvikling og til at udvikle deres egen tankegang og overbevisninger.

4. Forpligtelse til dit team
Du SKAL kunne holde af mennesker. Du skal være dedikeret til at ville opbygge mennesker. Du bliver nødt til at tænke over dem og deres behov og ikke på dine egne behov. Ledere sætter ikke sig selv først. Ledere inspirerer deres team og hjælper dem til at vokse. Ledere statuerer et eksempel.

5. Beslutsomhed
Tag beslutninger! Du skal være i stand til at træffe beslutninger, og skal ikke sidde og vente på at tingene sker af sig selv. Forkerte beslutninger er bedre end ingen beslutninger. Forkerte beslutninger meget værdifulde, fordi du lære så meget af dem og du vokser.
Hvis du ikke træffe beslutninger, vil du aldrig komme videre. Ledere træffer beslutninger, hele tiden.
Sommetider er det dårlige beslutninger, og andre gange er det gode beslutninger. Det betyder ikke noget, så længe du træffer beslutninger.
Så vær beslutsom. Træd ind i din lederrolle, folk derude der venter på at følge dig. Du har de kvaliteter, så vær en leder.
I virkeligheden er lederskab ikke mere end indflydelse. Har du hvad der skal til, at påvirke folk positivt og påvirke deres liv til det bedre?

leder

Hvis du har, så er der folk, der venter på dig som leder.
Er du klar til at være en leder for dit team?

Hvad gør du for at få dit team til at vokse? skriv gerne kommentarer nedenunder.

Ønsker du mere coaching på din lederrolle, så dit team vil vokse med raketfart?

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

Bedste netværkshilsner
 
 
Susanne Preisler
 
 
 
 
www.susannepreisler.dk